Facebook

Twitter

YouTube

ul. Gnieźnieńska 49, 62-100 Wągrowiec - Nr. tel.: 67 268 56 80

Zdjęcia

Stosowanie systemu TRACES NEW TECHNOLOGY – TRACES-NT przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Państwowych Granicznych Inspektorów Sanitarnych)  oraz importerów żywności pochodzenia niezwierzęcego będzie obowiązkowe od dnia 14 grudnia 2019r. na podstawie rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2017/625.

Czytaj więcej...

 

Poradnik Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej przy produkcji żywności niezwierzęcego pochodenia w warunkach domowych z wykorzystaniem surowców roślinnych - pobierz

Wytyczne dot. ograniczenia ryzyka mikrobiologicznego owoce warzywa - pobierz

Więcej dodatkowych informacji dostępnych pod linkiem: https://gis.gov.pl/dzialalnosc-gospodarcza/rolniczy-handel-detaliczny/

Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17.05.2011r. w sprawie grzybów dopuszczonych do obrotu lub produkcji przetworów grzybowych, środków spożywczych zawierających grzyby oraz uprawnień klasyfikatora grzybów i grzyboznawcy (Dz. U. z 2011r. Nr 115 poz. 672 ze zm.) organizowany jest kurs dla kandydatów na KLASYFIKATORA GRZYBÓW ŚWIEŻYCH - w terminie: 23-25.05.2019r. w Karpicku k/Wolsztyna. Szczegóły dotyczące organizacji przedmiotowego kursu zostały przedstawione w Załączniku

Mapa strony

Logowanie

Strona logowania PSSE w Wągrowcu.
 

Mapa zagrożeń

Newsletter